Rochii de Bal si Rochii de Banchet La Comanda by Picasso

Fie ca ai banchetul, balul de absolvire sau balul bobocilor, atelierul nostru s-a extins pentru a fi mai aproape de fiecare moment important al vietii tale. La croitoria Picasso mainile iscusite ale croitoreselor din casele de moda de odinioara, ajutate de designeri vestimentaricreeaza si cos de mana rochiile la care visati.

Rochii pentru bal: ce să porți la bal și de ce să îți faci o rochie de bal pe comandă

Balurile sunt evenimente memorabile la care ținuta poartă o semnificație deosebită: rochia de bal este elementul distinctiv al serii, unul la care toți invitații se vor uita și care o fac pe cea care o poartă să se simtă atragătoare, apreciată și mereu în centrul atenției. Nu e chiar nimic pentru o seara pe care o vei ține minte multă vreme.

La fel ca la toate evenimentele importante, alegerea ținutei de bal poate reprezenta o provocare dacă nu știi după ce criterii să te ghidezi și unde să cauți după modelul perfect pentru tine. Dacă să ieși din tipar și să atragi atenția reprezintă o miză reală pentru tine, atunci cea mai bună alegere este să îți realizezi o rochie de bal pe comandă.

Procesul realizării unei rochii pe comandă îți va ușura foarte mult viața datorită indicațiilor și consultantei personalizate pe care o vei primi. La Croitoria Picasso te putem ajuta cu:

  • Consultanță în vederea realizării unei ținute de bal spectaculoasă
  • Sugestii pentru cele mai bune modele de rochii, în funcție de nevoile tale
  • O varietate mare de materiale și design-uri precum și sugestii adaptate preferințelor tale
  • Accesorii și alte elemente auxiliare care îți vor completa ținuta

Dar înainte de a te decide în ce direcție îți dorești să pornești, citește ghidul nostru și află tot ce trebuie să știi despre rochiile de bal.

rochii de bal

Care este diferența dintre balul bobocilor și balul de absolvire?

Dacă te pregătești să cumperi o rochie de bal trebuie să îți dai seama ce fel de eveniment este acesta și ce fel de ținută ar fi potrivită, deoarece tipul de bal dictează și perioada în care are loc evenimentul.

La ce ocazii se poartă rochiile de bal?

Balul bobocilor are loc la începutul sezonului educațional, fie că este vorba despre balul bobocilor din clasa a 9-a sau balul bobocilor din primul an de facultate. Indiferent de nivelul educațional, începutul ciclului de învățământ este toamna, în lunile septembrie-octombrie, când temperaturile sunt mai scăzute. Prin urmare dacă ești în căutare de rochii pentru balul bobocilor trebuie să ai acest lucru în vedere.

Cunoscut ca și banchet, balul de absolvire are loc, după cum sugerează și numele, la absolvirea unui ciclu educațional, fie el balul de absolvire a clase a 12-a (sau a 8-a) sau cel de absolvire a facultății. Prin urmare, acest tip de bal va fi organizat întotdeauna în perioada lunilor mai-iunie când elevii și studenții părăsesc sălile de clasă și se aventureză în următoarea etapă a vieții lor. Dacă ești în căutare de rochii pentru balul de absolvire, trebuie să ai în vedere faptul că aceasta este perioada din an când temperaturile încep să fi mai ridicate.

Descoperă rochii pentru bal tematic

Complet independente de viața de elev sau student sunt rochiile de bal tematic. Acest tip de petreceri sau adunări pot avea loc în mai multe cadre: petreceri de sărbătorire a unor evenimente importante – fie ele în familie fie în cercul de prieteni sau petreceri legate de tradiții și etichetă (bal mascat, bal vienez, bal de Halloween).

La acest tip de evenimente vrei să te încadrezi în eticheta specificată de gazdă, care își dorește prin introducerea unei tematici să uniformizeze evenimentul și să îi ofere un aer aparte. Spre exemplu, ai putea fi în căutarea unei rochii pentru bal mascat, un tip de eveniment distractiv în care masca ascunde identitatea invitațiilor iar ținuta lor este cea care atrage, de fapt, atenția.

La un astfel de eveniment îți vei dori să optezi pentru o rochie de bal deosebită, care se diferențiază total de ce vor purta restul invitatelor, atrage complimente și deschide discuții cu invitații anonimi.

Dacă tematica este una asociată unui stil – un bal vienez, spre exemplu, atunci va trebui să cauți rochii de bal în stil vienez, specifice celor purtate în capitala Austriei. Fără ajutorul unui consultant sau al unui croitor îți va fi mai dificil să găsești un model fidel. Același lucru este valabil și dacă ești în căutare de o rochie de bal retro, necesară unui bal tematic anii 80 sau 90.

Pentru evenimentele de tip bal cu tematică este cel mai recomandat să lucrezi un specialist, pentru a putea să îți faci rochia de bal pe comandă.

Rochii pentru balul bobocilor

Fiind unul dintre cele mai frumoase și emoționante momente din viața de elev sau de student, balul bobocilor se organizează la începutul ciclului liceal sau universitar. Pentru fete, aceasta este seara în care își vor dori să strălucească.

Ținutele pentru balul bobocilor sunt foarte importante pentru o domnișoară deoarece este prima ei apariție în noul cerc de colegi și este normal să își dorească să impresioneze și să atragă atenție

Primul pas în viața de adolescent: rochii pentru balul bobocilor în liceu

Rochiile pentru balul bobocilor din liceu sunt mereu elegante, cu o doză de feminitate misterioasă, specifică vârstei. Dacă rochiile pentru bal în facultate pot miza mai mult atributele feminine ale tinerei domnișoare, la vârsta fragedă a liceului recomandarea specialistului către ele este să mizeze pe eleganță și limitare.

Sunt potrivite rochii de bal lungi, în culori deschise, precum rochiile de bal bleumarin sau rochii de bal roz, deși acest aspect poate fi determinat de alte atribute fizice precum culoarea părului și a ochilor sau nuanța pielii.

Rochiile de bal pentru adolescente vor avea un caracter mai reținut, potrivit dezvoltării fizice ale tinerelor domnișoare și vor avea, mai degrabă, atribute precum suav și diafan. În această fază a tinereții nu este indicat să mizăm pe senzualitate sau nonconformism așa că o rochie de bal prea scurtă sau cu un bust prea mare este posibil să fie nepotrivită.

Așadar, rochiile de bal pentru fete pot lua diferite forme, însă în calitate de cumpărător, vrei să te asiguri că tânăra domnișoara va purta un produs care o avantajează și în același timp o deosebește de restul colegelor ei.

Seara de debut: rochii pentru balul bobocilor în facultate

Primul an de facultate reprezintă pentru fiecare tânără primul pas în viața de adult și este sărbătorit, împreună cu restul colegilor, la balul bobocilor. Pentru aceste tinere, ținuta pentru balul bobocilor este o ocazie de afirmare a feminității.

Pentru acest evenimente, recomandăm rochii de bal cu trenă, rochii de bal cu spatele gol și rochii de bal scurte. Pentru toate aceste variante nu uita să iei în calcul factorul de vreme, care la începutul toamnei este posibil să ridice anumite probleme.

La un atelier de croitorie îți poți face pe comandă o rochie de bal originală care îți va evidenția calitățile și masca micile particularități ale siluetei și mai importat de atât, poți opta pentru un tip de material mai gros care să te protejeze de frig dar să arate ca și turnat pe trupul tău.

Desigur, dacă evenimentul va presupune o etichetă, poți opta și pentru rochii de bal lungi sau rochii de bal tip sirenă care prin natura lor îți vor garanta că indiferent de luna în care are loc evenimentul tu te vei simți confortabil și sexy.

Din punct de vedere al cromaticii, aici poți opta și pentru culori mai închise sau provocatoare, care îți scot în evidență trăsăturile feminine. Vorbim, desigur, despre rochii de bal negre sau roșii care, aplicate pe un model unic, îți garantează că prezența ta va fi remarcată.

Finalul unei călătorii: rochii pentru balul de absolvire, rochii pentru banchet

Balul de absolvire, cunoscut și ca banchet, marchează finalizarea unui ciclu de studii și are aproape întotdeauna un caracter mai elegant decât balul bobocilor. Spre deosebire de balul bobocilor, înainte de banchet, tinerele absolvente participă la sesiunea de încheiere a cursurilor și premierea de final de an, acestea fiind abia apoi urmată de petrecere – banchetul.

Rochiile pentru balul de absolvire a liceului sunt foarte importante pentru tinerele domnișoare așa că este trebuie să începi să cauți un model încă din luna martie sau aprilie. Rochia de banchet din clasa a 12-a este ceva pe care este posibil să îl păstrezi toate viața așa că trebuie să găsești un model care îți va face seara memorabilă, iar peste ani, când te vei uita în poze, îți vei aduce aminte cu plăcere.

În general, rochiile de adolescente pentru banchet sunt un lucru pe care îl vei căuta împreună cu mama ta așa că vei avea o mână de ajutor în luarea deciziei. Dacă ești în lipsă de idei, caută pe internet imagini cu rochii de banchet și identifică modelele care ți se par atrăgătoare. Pentru că este posibil să nu găsești pe serie rochia dorită, vino la Croitoria Picasso și te vom ajuta cu alternative potrivite sau chiar reproducerea rochiei de absolvire care ți-a atras atenția.

Când vine vorba despre rochia de absolvire a facultății, lucrurile sunt puțin diferite. Importanța evenimentului este și mai mare iar tu deja te-ai transformat într-o tânără femei care știe ce vrea și care este imaginea pe care vrea să o prezinte la acest eveniment.

Rochia de bal la absolvirea facultății trebuie să fie elegantă și vei dedica mult timp căutării unui model care să se ridice la așteptările tale. Vei trece procesul de a căuta rochii de absolvire, vei identifica câteva modele care ți se par potrivite iar apoi trebuie să vizitezi un atelier de croitorie pentru a-ți realiza rochia.

Rochiile de banchet la facultate trebuie să aibă ceva aparte, să fie dintr-un material special, să aibă o culoare deosebită sau o strălucire de metal prețios. Dantelă, mătase, voal, catifea, tulle, satin, tafta, organza sau orice material de calitate, o broderie sau o combinatie de materiale sunt toate alegeri potrivite pentru confecționarea ținutei de banchet care marchează importanța momentului.

În final, din aceleași motive ca și la banchetul de absolvire al liceului, îți recomandăm să nu alegi opțiunea închirierii rochiei de bal. Fiind mai mult decât o petrecere între colegi, banchetul este un eveniment la care te vei înapoi toată viață și îți vei dori să evoce doar emoții pozitive.

Bugetul pentru ținute festive: cât costă o rochie de bal?

Desigur că un alt element important în alegerea modelului preferat este și prețul rochiei de bal. Vei găsi foarte multe rochii de bal ieftine online, în magazine de care poate ai mai auzit și te vei gândi că ar putea fi o alternativă bună. Din nefericire, achiziționarea unei rochii de bal online înseamnă că va trebui să te bazezi doar pe indicațiile de mărime oferite de site.

O rochie de bal de serie achiziționată fără probă va implica mai mult ca sigur costuri suplimentare, asociate retușurilor și modificărilor. Nici o rochie de serie nu îți va veni perfect și după achiziționarea ei va trebui să vii la un atelier de croitorie pentru retușuri suplimentare.

O altă variantă de a limita bugetul este să cauți rochii de bal de închiriat. O practică din ce în ce mai frecventă, serviciile de închiriere rochie de bal îți pot livra un model de rochie de bal de lux însă la prețul achiziționării unei rochii mai simple. Acesta este un calcul financiar pe care doar tu îl poți face însă avantajul achiziționării unei rochii constă în oportunitatea de a o purta de mai multe ori.

Când vine vorba de prețul unei rochii de bal la comandă, acesta poate varia în funcție de nevoile și dorințele tale. Un model de rochie de bal mai simplă, fără surplus de accesorii și materiale se va încadra într-un buget pe care majoritatea clientelor noastre îl consideră mai mult decât rezonabil. Cu toate acestea, o rochie de bal de lux, care include materiale mai scumpe și accesorii precum pietre, penele, perle, paiete, broderie sau cristalele Swarovski va ridica bugetul.

rochii de bal

Unde găsești rochii de bal în București?

Dacă ești în căutare de rochii de bal în București, Croitoria Picasso te poate ajuta cu un model personalizat pe măsură nevoilor tale.

Atelierul nostru este mai mult decât un magazin de rochii de bal, deoarece serviciile integrate includ consultanță, modificări, realizare de ținute de bal la comandă și un portofoliu de modele deja disponibile care pot fi modificate pe măsura ta.

Dacă vii cu ideile, schițele și pozele modelelor de rochii de bal pe care ti le doresti, designer-ul nostru te poate ajuta să găsești o rochie asemănătoare sau îți poate oferi variante mai bune, care te vor surprinde. Alternativ, poți lucra împreună cu designerii croitoriei pentru a realiza un model original care îți va conferi unicitate.

Cele mai frumoase rochii de bal sunt cele care își complimentează trupul și pe care nu sunt șanse să le mai vezi la altcineva. Acesta este avantajul unei rochii de bal realizată la comandă prin urmare, dacă vrei să îți faci rochia de bal în București, te așteptăm la croitorie pentru prima ședință de consultanță.

Vezi pe pagina noastră și o serie de imagini cu rochii de bal și începe căutarea pentru rochia de seară pentru bal.

Cea mai buna croitorie din Bucuresti?

Nu ne crede pe cuvant, afla ce spun clientii nostri.

Andreea Dobre
Andreea Dobre

Am descoperit aceasta minunatie de atelier in cautarea realizarii unei rochii la comanda. In primul rand nu cred ca exista oameni mai primitori si calzi ca cei de aici. In al doilea rand, rochia de bal pe care mi-am dorit-o a fost o provocare pt ei, pe cand celelalte ateliere spuneau ca la noi in Romania nu se poate realiza asa ceva. Ei bine, echipa de la Picasso a reusit imposibilul. Calitatea materialelor, atentia cu care au lucrat rochia pana la cel mai mic detaliu, sustinerea si increderea pe care mi-au oferit-o pe parcurs… toate au fost la superlativ.

Dragilor, sa va spun un simplu multumesc e prea putin. Recomand cu cea mai mare incredere. Felicitari Octav, felicitari Ion, felicitari intregii echipe. ❤️

Diana Caratas
Diana Caratas

Voiam sa va multumesc din suflet pentru rochie, este absolut superba! Nu-mi imaginam ca poate sa arate asa in realitate! Va multumesc si va doresc o zi frumoasa! Cu mare drag, Diana. ❤️

Corina Nicoleta
Corina Nicoleta

V-am povestit ca de cand ma imbrac de la voi ma opresc oamenii pe strada sa imi spuna ca sunt frumoasa?… stiti ca cea mai mare contributie o are Croitoria Picasso, nu? 🤗

Madalina Dobre
Madalina Dobre

Promptitudine, materiale de calitate și servicii ireprosabile . Tocmai de aceea sunteti cea mai buna croitorie din Bucuresti. ❤️

Iulia Multescu
Iulia Multescu

M-am indragostit de acest superb atelier de croitorie! 😍😍😍
Recomand Croitoria Picasso cu incredere! Realizeaza dupa preferintele clientului rochii la comanda, iar pretul difera in functie de bugetul fiecaruia (aici veti gasi tesaturi si materiale de toate calitatile).
Ne revedem curand!

Monica Zottu
Monica Zottu

Oameni frumosi, pasiune pentru moda si rochii la comanda lucrate superb.
Lasati-va pe mana lor cu toata increderea! 💖